Vincentshop genomineerd voor Gouwe Peerke

 In Vincentshop

De Vincentshop is erg trots op de nominatie voor Gouwe Peerke 2016.
De jaarlijkse prijs Het Gouwe Peerke gaat dit jaar naar mensen of organisaties die tweedehandskleding inzamelen, verkopen of leveren voor een goed doel.
Het Gouwe Peerke wordt door de gelijknamige stichting voor de zevende keer uitgereikt. Eeder vielen onder meer de vrijwilligers van de palliatieve thuiszorg van ContourdeTwern, het Rode Kruis Tilburg en het Ronde Tafelhuis in de prijzen.

De winnaar van het Gouwe Peerke 2016 krijgt een replica van een modern beeld van Peerke Donders en een bedrag van 1.000 euro. De initiatieven die als tweede en derde eindigen ontvangen ieder een bedrag van 250 euro. De keuze voor het hergebruik van kleding als thema voor de prijs 2016 is geïnspireerd op een van de zeven werken van barmhartigheid, namelijk de ‘naakten kleden’. De universele waarden van de werken van barmhartigheid vormen het centrale thema van alles wat er omtrent de Tilburgse zalige Peerke Donders gebeurt. De Stichting Het Gouwe Peerke doet zijn werk in het kader van Peerke Donders. In de jury van Het Gouwe Peerke zitten Aziza Aboulkacem (voorzitter), Denis Hendrick, Rob Mutsaers, Paul Spapens, Cees Swaans en Léon Timmermans.

Onze vrijwilligster Gery Veen las in oktober de oproep in de Koerier en dat dit jaar het thema 2 e hands kleding is en heb toen impulsief de Vincentshop aangemeld. Ze werkt zelf al
een aantal jaar als vrijwilliger en is heel trots op haar collega’s in de shop. Met de aanmelding hoopt ze hen allemaal in het zonnetje te zetten. Het bestuur en de collega’s van Gery wisten van niks.De Vincentshop draait geheel op vrijwilligers. Het zijn er zo’n veertig, die geheel belangeloos de winkel runnen, de goederen sorteren, ophalen en soms thuis brengen. Daarnaast zijn er vrijwilligers die zorgen voor de besteding van de opbrengst. De meeste vrijwilligers zijn al wat ouder, zo tussen de 50 en 90 (!) jaar. Zij doen het werk met veel inzet enplezier en zorgen voor een warme sfeer in de winkel, en zo nodig ook voor een luisterend oor. De klanten zijn heel divers en vinden het leuk om boodschappen te doen bij al die oma’s.

14 januari is de uitslag, maar wij vinden dat Gery en al haar collega’s de prijs dik verdienen!

 

gouwe peerke

Recommended Posts