Prachtig cadeau van basisschool de Bloemaert voor Vincentshop Tilburg

 In Vincentshop

Vrijwilligster van de Vincentshop Maijke van Esch heeft op basisschool de Bloemaert een presentatie gegeven over de Vincentshop en hoe de opbrengst van de shop ingezet wordt voor armoedebestrijding. Maijke: “Ik vond het erg leuk om de kinderen van groep 5 tot en met 8 te vertellen over ons werk. Ik heb verteld over de 375 kerstpakketten die we uitdelen,dat we stichting Leergeld en de voedselbank steunen. Op deze manier kunnen kinderen met steun van ons toch sporten of op schoolreisje.”

De kinderen van de Bloemaert waren op hun ook onder de indruk van het verhaal van Maijke, en stelden veel leuke vragen. Ze waren verbaast dat er nog zoveel armoede in Tilburg is, en verrast dat de Vincentshop deze gezinnen zoveel hulp biedt. Hier wilden ze graag zelf ook een steentje aan bijdragen. Ze organiseerden een kerstmarkt en allerlei leuke activiteiten om zoveel mogelijk geld te verzamelen, zoals knutselwerkjes van elke groep, de directeur was als kerstman en voor 1 euro kon je op de foto. Leerkracht José Kruijssen vertelt: “Ik ben erg trots op onze leerlingen, hoe ze zich hebben in gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen!”

18 januari werden Maijke en haar collega’s van de Vincentshop verrast door een bezoek van José Kruijssen en een groepje kinderen uit de leerlingenraad uit groep 7 en 8 van de Bloemaert. Met het prachtige cadeau van 1161,65 Euro! Maijke is overdonderd door dit mooie bedrag: “We zijn de kinderen ontzettend dankbaar en vinden het heel bijzonder dat ook zij zich inzetten voor de armoedebestrijding in Tilburg.”

Recommended Posts